Majdeena Naffesa Hasyeema

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, October 12, 2012

[SekadarRenungan]..Kenapa Hati Menjadi Keras...?

video
Kenapa Hati Menjadi Keras...?
[U s t a z D o n]

Thursday, October 11, 2012

Bengkel Sehari Pemantapan Juruacara Majlis Konvokesyen UKM Ke-40

Salam...
kembali lg Majlis Konvokesyen UKM Ke-40...yg bakal brlangsung pada 20-23/10/2012 ni brtempat di DECTAR UKM, Bangi...

mcm biasa, aku dn team Juruacara Rasmi kembali brtemu dan mengasah bakat kembali selepas setahun Majlis Konvo UKM Ke-39 berlalu....aku sekadar ikan bilis je dlm tu...yg ada2 dlm tu ramai sifuu tu....yg dh biasa ngan pengacaraan majlis selama 30thn pengalaman pun ada...dasat kann...!

brkongsi pengalaman...(ini thn ke7 aku brsama team terbaikk ini...alhmdulillah...) itu la agenda dlm bengkel kali ni, disamping prbincangan postmortem drpd Majlis yg lepas....ape2 pun, Juruacara Rasmi Konvo ni...xder sape yg kenal pun, sbbnye kami ni byk brtugas dlm konti...LIVE hocccayy...!!!!...cuma suara je yg kedengarn...cari makannn...hihii...InsyaAllah...nnti aku cuba uplod rakaman sepanjang mjlis itu brlangsung nnti.....insyaAllah..

Jom ice-breaking......!!!! 
(renung2kan petikan gmbar yg disediakan....)





















 Barisan Suara Emas (ye ke....??)
[Juruacara Rasmi Majlis Konvokesyen UKM Ke-40]


[Bengkel Sehari Pemantapan Juruacara Majlis Konvokesyen UKM Ke-40]
[0 9 o k t o b e r 2 0 1 2]
[h o t e l e q u a t o r i a l b a n g i]

Majdeena NH pada usia 1yr3mth...

video
salam semua...
mmg dh lama tak update blog ni...
insyaAllah...akan aku pastikan blog ni di update citer2/storimori/pengajaran/pengalaman yg sedap di baca dn tatapan..

utk kali ni...aku masukkan vdeo my luvly doter...Majdeena NH pada usia 1thn3bln...bebaru ni...
she sooo bz......mulut potpetpotpet......ngan lesenkaki nye...maka ke hulu dn ke hilir abis dia jelajah...hihihii....

saksikan...terbaikkk....!!!!
tempat kejadian ni...di rumah atoknye, di jln kelang lama, kl....

Tuesday, March 27, 2012

[Majlis Persaraan] Meraikan Kakitangan PPUKM Yang Telah Bersara Thn. 2011

[VVIP]
YBhg. Dato' Dr. Raymond Azman Ali,
YBhg. Dato' Dr. Noorimi Hj. Morad,
En. Kamaruzzaman Muhamad
En. Othman Ahmad


Sekadar memasukkan gambar Urusetia dan VVIP yang terlibat semasa Majlis Meraikan Persaraan Kakitangan tahun 2011. Aku mcm biasa..bertindak sebagai Pengacara Majlis....(cari makannn...hihihiii)

[Majlis Persaraan]
Meraikan Kakitangan PPUKM Yang Telah Bersara Thn. 2011

[LAW KANA BAINANA]...Meraikan Kelahiran Nabi Muhammad SAW di UKM, Bangi..


Assalam.....
sebagai meraikan kelahiran Nabi junjungan kebesaran kita, Nabi Muhammad SAW, aku dan delegasi PPUKM turut serta dalam Perarakan Maulidur Rasul 1433h Peringkat UKM tempoh hari.

Dengan laungan tasbih dan tahmid...serta selawat ke atas Nabi SAW, delegasi PPUKM tahun ini (2012/1433h) merangkul kejuaraan buat julung2 kalinya. Tahun lepas, delegasi PPUKM mndapat tempat ke 2..dn tahun ni, terus JUARA....dengan kelebihan pada laungan selawat dn salam ke atas Nabi SAW..dgn pelbagai irama dan rentak...ALHAMDULILLAH....

ALlah mmberkati kita meraikan Nabi kesayanganNya...dan Nabi SAW juga pasti gmbira bila melihat umat-umatnya turut brsama-sama dan brsatu hati dalam menegakkan syiar Islam dan terus mnjadikan AL-Quran dan As-Sunnah pegangan hidup dunia dn akhirat...

Ya RasullaLlah....kami amat merindui kamu.....amat mencintai kamu....!

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ

يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ

يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ

صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ

أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا

فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ

مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا

قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ

أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ

أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ

أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي

أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ

يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد

يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ

يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد

يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ

مَنْ رَّأَى وَجْهَكَ يَسْعَد

يَا كَرِيمَ الوَالِدَينِ

حَوْضُكَ الصَّفِى الـمُبَرَّد

وِرْدُنَا يَومًا النُّشُورِ

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى

مُسْتَجِيبُ الدَّعَوَاتِ

رَبِّ اِرْحَمْنَا جَمِيعًا

بِجَمِيعِ الصَّالِحَاتِ

وَصَلاَةُ اللهِ عَلَى أحْمَد

عَدَّ تَحْرِيرِ السُّطُورِ

أَحْمَدُ الهَادِى مُحَمَّد

صَاحِبُ الوَجْهِ الـمُنِيرِ

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ

يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ

يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ

صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ

أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا

فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ

مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا

قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ

أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ

أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ

أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي

أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ

يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد

يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ






يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد

يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ



[LAW KANA BAINANA]
Perarakan Maulidur Rasul 1433h Peringkat UKM
09februari2012 [16rabiulawal1433h]

Monday, March 19, 2012

..My 1st Posting for 2012...

salam sahabat...
acttly...ths is my 1st posting utk thn ni...2012..
trlalu sibuk di awal thn...dn skang baru nk update blog.

xder ape citer sgt nk update pun...nnti kalo aku dpt kumpul kmbali bahan2 arkib aku, aku update dlm ni...
ni skadar utk re-activate my acct....

until now...byk gak le citer2 yg nak aku share kat sini...
tkpe...tunggu je nnti....aku lebey suke masukkan gmbar dr citer pnjang lebar..
sbb, ramai suke gmbar dr nk mmbaca pnjang2...hihihii....lgpun, picts can say a thousand words...huhu..pherghhh......broken english..hahahaha..

oke la..
see ya nex story...
remind me..if forgot..wahhh...dasat...

salam sahabat2...ku..